näin lähetät rahaa Suomesta Thaimaahan

Näin lähetät rahaa Thaimaahan edullisesti, nopeasti ja turvallisesti

Thaimaahan voi lähettää yksityishenkilöille rahaa monin tavoin, mutta suurimmalle osalle meistä Wise on nykyisin paras ratkaisu.

Itse tehty tilisiirto suoraan suomalaisesta verkkopankista thaimaalaiselle pankkitilille on kallis (maksu on useita kymmeniä euroja). Ja jos kävelet pankkiin tekemään tilisiirron, alkavat he todennäköisesti kyselemään IBAN:eita, BIC:jä ja muita vastaanottajan tietoja, joita et oikeasti kuitenkaan tarvitse.

PayPal:lla on kalliit kulut ja huono vaihtokurssi, joten siirto tulee sinulle niin ikään kalliiksi. Thaimaa on myös pyrkinyt viime aikoina estämään erityyppisiä PayPal-siirtoja.

WesternUnion on yhä hyvä ja kohtalaisen nopea ja edullinen tapa siirtää rahaa Thaimaahan, mutta ei vedä vertoja enää Wiselle, joka toimi ennen nimellä Transferwise.

Miten Wise toimii?

 1. Rahan lähettäjän on rekisteröidyttävä palveluun osoitteessa Wise.com.
 2. Voit lähettää euroja verkkopankkitunnuksillasi pankkitililtäsi, luottokortillasi tai pankkikortillasi. 
 3. Rahojen vastaanottaja saa lähettämäsi rahat Thaimaan bahteina thaimaalaiselle pankkitililleen parhaimmillaan alle 5 sekunnissa ja normaalistikin alle 5 minuutissa.

Miksi siirtäisin rahaa Wise:llä

Wise.comilla on monta hyvää ominaisuutta, jotka ovat tehneet siitä suositun rahansiirtopalvelun yli maiden rajojen.

 • Turvallinen. Teet siirron käyttämällä omia verkkopankkitunnuksiasi, siirto tapahtuu salatussa SSL-yhteydessä, Wise käyttää kaksivaiheista tunnistautumista, yritys on toiminut vuodesta 2011 asti.
 • Edullinen. 500 euron siirron kulut on noin 5 €. 1000 euron siirron kulut on noin 10 €. EUR-THB-vaihtokurssi on myös päivän kurssin mukainen.
 • Nopea. Kun hyväksyt siirron, rahat siirtyvät parhaimmillaan 5 sekunnissa pankkitililtäsi vastaanottajan thaimaalaiselle pankkitilille.
 • Helppo. Wise.com-sivustoa on helppoa käyttää ja vain rahan lähettäjän on rekisteröidyttävä palveluun. Voit tehdä siirron sähköisesti poistumatta kotoasi. Tällä hetkellä sivusto ei ole kuitenkaan tarjolla vielä suomen kielellä.

Alkuvalmistelut

Jos haluat siirtää rahaa Thaimaahan Wise:llä, kannattaa sinun ennen ensimmäistä siirtoa ottaa muutama seikka huomioon.

 • Sinun pitää tietää rahojen vastaanottajan nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, tilinumero sekä vastaanottajan pankin nimi.
 • Sinun pitää ensimmäisen siirron yhteydessä varmentaa henkilöllisyytesi ottamalla kuva kuvallisesta henkilökortistasi. Pidä siis älypuhelinta sekä passia tai ajokorttia lähelläsi.
 • Jotta saat ensimmäisen siirron tehtyä, tulee sinun pystyä lukemaan sähköpostiasi älypuhelimellasi, ei tietokoneella. Jos et tiedä miten voit lukea älypuhelimellasi sähköpostiviestejä, niin siirry tästä lukemaan siihen liittyvät erilliset ohjeet.

Wise.com-palveluun rekisteröityminen

Jotta voit käyttää Wiseä, tulee sinun aluksi rekisteröityä. Se vie noin 2 minuuttia.
 1. Siirry osoitteeseen Wise.com. Kun siirryt sivustolle tästä meidän linkistämme, saat ensimmäisen siirron kuluitta 500 euroon saakka (voit siirtää juuri niin paljon kuin haluat). Säästät siis rekisteröitymällä tuon linkkimme kautta ja Wise maksaa meille pienen palkkion heidän suosittelustaan.
 2. Klikkaa sitten ”Register”-painiketta.
 3. rekisteröityminen wise-palveluun
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja paina ”Next”.
 5. Valitse sitten käytätkö Wiseä henkilökohtaisissa tarkoituksissa vai liiketoiminnassa. Klikkaa ”Personal Account”, jos käytät palvelua henkilökohtaisissa asioissa, kuten rahan lähettämiseen tyttöystävällesi tai vaimollesi.
 6. Valitse sitten maaksi Finland (mikäli asut Suomessa).
 7. Kirjoita puhelinnumerosi ja paina ”Send verification code”. Varmista, että Suomen suuntanumero +358 näkyy sinulla samalla tavalla, kuin tässä kuvassa.
  Oman puhelinnumeron vahvistaminen Wiselle.
 8. Saat puhelimeesi välittömästi (yleensä alle minuutissa) tekstiviestin. Kirjoita sitten tekstiviestissä oleva 6-numeroinen vahvistuskoodisi ja paina ”Submit”.
  Vahvistuskoodin syöttäminen Wiseen rekisteröitymiseksi.
 9. Keksi sitten salasana, jota haluat käyttää kirjautuaksesi Wiseen. Salasanassa on oltava vähintään yksi kirjain ja vähintään yksi numero. Salasanan on oltava vähintään 9 merkkiä pitkä. Paina lopuksi ”Continue”.
 10. Palvelu kirjaa sinut nyt automaattisesti sisään ja voit aloittaa halutessasi ensimmäisen rahalähetyksen tekemisen.

Rahan lähettäminen Wisellä - ohjeet vaihe vaiheelta

Mikäli jatkat rahan lähettämistä suoraan rekisteröitymisen jälkeen, voit seuraavaksi valita haluamasi lähetyssumman. Mikäli, kuitenkin välillä poistut palvelusta, niin pääset tekemään rahansiirron kirjautumalla palveluun uudestaan sisään Wise.com-osoitteessa ja painamalla sitten ylhäällä näkyvää ”Payments”-painiketta.
 1. Valitse kuten kuvassa, että lähetät euroja, ja vastaanottaja vastaanottaa lähettämäsi rahat Thaimaan bahteina. Kirjoita myös summa, jonka haluat lähettää (kuvassa se on 150 €). Paina sitten ”Continue”.
 2. valitse haluamasi rahasumma
 3. Valitse sitten lähetätkö rahaa henkilökohtaiselta tililtä vai yritystililtä. Valitse ”Personal”, mikäli lähetät rahaa henkilökohtaiselta pankkitililtäsi.
 4. Täytä sitten omat tietosi (nämä tulee täyttää vain ensimmäisen lähetyksen yhteydessä). Ole tarkkana tietojesi kanssa, niiden on mentävä oikein. Sinun pitää siis syöttää omat etunimesi, sukunimesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja osoitteesi. Katso kuvasta esimerkkiä.
 5. Lähettäjän tiedot
 6. Valitse sitten kenelle olet rahaa lähettämässä. Valitse ”Someone else”, jos lähetät rahaa esimerkiksi ystävällesi, tyttöystävällesi tai vaimollesi.
 7. Nyt pääset kirjoittamaan rahan vastaanottajan tiedot. Kirjoita aluksi vastaanottajan sähköpostiosoite ja vastaanottajan nimi (kuten se on hänen pankkinsa tiedoissa).
 8. rahan vastaanottajan tiedot
 9. Valitse myös aukeavasta listasta vastaanottajan pankki. Kirjoita sitten vastaanottajan tilinumero (mihin rahat siirretään). Tilinumero kirjoitetaan ilman välilyöntejä ja väliviivoja. Lopuksi valitse aukeavasta listasta vastaanottajan maaksi ”Thailand” ja kirjoita hänen kotiosoitteensa ja postinumeronsa. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla ”Confirm”.
 10. Valitse sitten syy rahan siirrolle. Jos lähetät rahaa esimerkiksi tyttöystävällesi tai vaimollesi, voit valita esimerkiksi ”General monthly living expenses” (eli yleiset kulut ja menot). Paina sitten ”Continue”.
 11. Tämän jälkeen sinun pitää vielä varmentaa oma henkilöllisyytesi, koska kyseessä on ensimmäinen rahansiirtosi Wise-palvelussa. Valitse ”Get link by email”.
 12. Tämän jälkeen sinun pitää avata puhelimellasi juuri saamasi sähköpostiviesti Wiseltä. Klikkaa siinä viestissä lukevaa ”Verify your ID”-painiketta.
 13. Puhelimeesi avautuu näkymä, jossa sinun pitää valita henkilöllisyystodistuksesi myöntänyt maa ”Finland”.  Valitse  sitten passi ”passport” tai ajokortti ”driver’s license”.  Ja paina ”Next”.
 14. Paina sitten ”Take photo” ottaaksesi puhelimellasi kuvia. Puhelimesi kysyy tässä vaiheessa todennäköisesti lupaa antaa Wisen ottaa kuvia puhelimellasi, valitse ”Only this time” (eli suomeksi ”vain tällä kertaa”).
 15. Aluksi otat kuvan henkilöllisyystodistuksesi etupuolelta. Ja sen jälkeen henkilöllisyystodistuksesi takapuolelta. Kuvien on oltava todella tarkkoja, muuten niitä ei hyväksytä. Kuvien on oltava niin tarkkoja, että kaikesta tekstistä saa selvän. Paina sitten ”Submit”.
 16. Tämän jälkeen sinun pitää kuitata, että kuvat ovat ok, ja ottaa kuva vielä itsestäsi. Kun kuvat on lähetetty, odota, että ne hyväksytään.
 17. Mikäli kuviasi ei hyväksytä (ne on esimerkiksi liian suttuiset), voit ottaa kuvat uudestaan. Kun kuvasi on hyväksytty, pääset viimeistelemään rahansiirtosi.
 18. Valitse lähetätkö rahasi pankkikortillasi ”depit card”, luottokortillasi ”credit card” vai pankkitililtäsi verkkopankkitunnuksillasi ”Trustly”. Jälkimmäinen näistä on myös edullisin vaihtoehto. Siirry sitten maksamaan painamalla ”Continue to payment”-painiketta.
 19. Seuraa ruudulla näkyviä ohjeita maksun suorittamiseksi. Tämän jälkeen rahat siirtyvät tyypillisesti alle 5 minuutissa vastaanottajan thaimaalaiselle pankkitilille.

Loppuhuomioita

 • Ensimmäistä siirtoa tehdessä menee noin 30 minuuttia, koska sinun pitää täyttää tietosi ja varmentaa henkilöllisyytesi. Myöhemmin saat kyllä tehtyä siirrot parissa minuutissa ja siirtäminen ensimmäisen kerran jälkeen on huomattavasti helpompaa.
 • Voit siirtää yli 50 000 bahtia kerrallaan ainoastaan seuraaviin pankkeihin; Kasikorn Bank, Siam Commercial Bank (SCB) ja Bangkok Bank. Muihin pankkeihin siirrettäessä maksimisumma on 49 999 bahtia. Siirtojen lukumäärää ei ole kuitenkaan rajoitettu, eli voit tehdä niin monta siirtoa kuin haluat siirtääksesi suuremman kokonaissumman.