suomalaisia ja thaimaalaisia sanoja

Thaimaan kieli on monessa mielessä erilainen, kuin suomen kieli. Thaimaan kielessä sanat ovat usein yksitavuisia, tai joka tapauksessa lyhyitä. Sanojen lisäksi pitää kuitenkin muistaa myös äänensävy, sillä jokaisella tavulla on oma äänensävynsä. Erilaisia äänensävyjä on yhteensä viisi.

Jos olet aikeissa viettää Thaimaassa pitkiä ajanjaksoja, tulee sinua helpottamaan oleellisesti edes joidenkin thaimaalaisten sanojen osaaminen. Yleensä suomalaiset, jotka asuvat edes osan vuodesta Thaimaassa, osaavatkin jonkin verran Thain kieltä. Joillakin kymmenillä sanoilla pärjää jo arjessa mukavasti.

Sanaleikkejä

Jos sinulla on thaimaalainen vaimo tai tyttöystävä, niin joidenkin suomalaisten sanojen opettaminen hänelle käy kädenkäänteessä. Tässä pari esimerkkiä.

Yllättäviä tilanteita Thaimaan kielen kanssa

Itse olen ollut Thaimaan kielen kanssa pariin otteeseen myös kovin hämillään. Olisi ollut kiva saada kuva naamastani siinä vaiheessa, kun yksi tapaamani thaimaalainen nainen kertoi nimensä olevan ”Porn”. Jälkikäteen minulle selvisi, että Thaimaan kielessä ”Porn” tarkoittaa siunausta ja on Thaimaassa ihan yleinen naisen nimi. Englannin kielessä sanalla on tietenkin ihan toinen merkitys.

Toinen syy miksi olen ollut Thaimaassa hämillään, on ollut se, että Thaimaan kielessä ”nom” tarkoittaa sekä maitoa, että naisen rintoja. Jos siis tilaat Thaimaassa ravintolassa maitolasia, niin ole tarkkana mihin tuijotat tehdessäsi tilausta, jotta vältyt väärinkäsityksiltä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *