matkustus Thaimaahan

Matkustaminen Thaimaahan ja koronarajoitukset - päivittyvä seuranta

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 11.1.2023. 

Thaimaahan tullessa ei tarvitse näyttää enää koronarokotetodistuksia, eikä negatiivista covid-testitulosta. Tämä astui voimaan 1.10.2022. Erilaisista koroanasta johtuvista maahantulon rajoituksista on siis luovuttu. Tammikuun alussa 2023 oli keskustelua, että covid-rajoituksia asetettaisiin Thaimaassa uudestaan voimaan, mutta siitä ajatuksesta luovuttiin. Voimaan asetettiin ainoastaan uusi sääntö, että jos matkustat Thaimaasta Kiinaan tai Intiaan, tulee sinun näyttää Thaimaasta lähtiessäsi negatiivinen covid-testi.

 

Rajoitukset ja säännöt Thaimaassa

  • Myös kasvomaskipakosta on luovuttu, mutta esimerkiksi joukkoliikenteessä on syytä pitää kasvomaskia välttyäkseen ikäviltä katseilta. Pääkaupunki Bangkokissa yli 95 prosenttia paikallisista kävelee yhä maski päässä, muualla Thaimaassa paikkakunnasta riippuen jonkin verran vähemmän. Turisteilla näkee enää harvemmin maskia päässä.

Tarvitseeko Thaimaahan nyt viisumin?

Thaimaahan voi matkustaa jälleen ilman viisumia. Normaalisti suomalaiset voivat viipyä Thaimaassa ilman viisumia maksimissaan 30 vuorokautta, mutta 31.3.2023 asti on olemassa erikoissääntö, minkä puitteissa suomalaiset (monien muiden maiden kansalaisten tapaan) saavat viipyä Thaimaassa maksimissaan 45 vuorokautta.

Huomioithan, että jos matkustat ilman viisumia, niin sinulla on oltava paluulippu (tarkemmin sanottuna lippu pois Thaimaasta) Thaimaasta jo lähtiessäsi lennolle Suomesta. Ilman paluulippua, pääsysi lennolle Suomesta Thaimaahan todennäköisesti estetään.

Viisumin voi hankkia halutessaan suurlähetystön sivuston kautta, ja viisumin avulla voit viipyä pidempään Thaimaassa.

Paperiviisumeista siirryttiin e-viisumiin

Perinteisesti viisumit Thaimaahan on hankittu postitse paperit lähettämällä tai jättämällä paperit kasvotusten Helsingissä Thaimaan suurlähetystössä. Tämä muuttui kuitenkin 22.11.2021. Tästä lähtien viisumit haetaan netin kautta osoitteessa https://www.thaievisa.go.th/.

Käytännössä sinun pitää rekisteröityä sivustolle ja täyttää sitten e-viisumihakemus. Sinun pitää ladata pyydetyt asiakirjat ja maksaa viisumimaksu (hinta riippuu siitä, mitä viisumia haet).

Hakemuksen täytettyäsi voit jäädä odottamaan, että saat sähköisen viisumisi sähköpostitse. E-viisumin käsittelyaika on ollut parhaimmillaan yksi tunti, mutta joillakin siinä on kestänyt päiviä.

Huom. Suurlähetystö suosittelee käyttämään gmail-sähköpostiohjelmaa viisumihakemuksessaan (ei siis esim. hotmail-ohjelmaa). Muuten voi tulla teknisiä ongelmia.

Usein kysytyt kysymykset

1.10.2022 alkaen Thaimaahan matkustaessa ei ole tarvinnut näyttää enää koronarokotetodistuksia, eikä negatiivista covid-19-testitulosta. Kaikista koronaan liittyvistä matkustusrajoituksista on luovuttu. Seuraa silti paikallista ohjeistusta varsinkin kasvomaskien käyttöön liittyen.

1.11.2021 alkaen suomalaiset ovat voineet matkustaa Thaimaahan jälleen ilman viisumia enintään 30 vuorokautta kestävälle matkalle. 1.10.2022 – 31.3.2023 välillä suomalaiset saavat viipyä Thaimaassa ilman viisumia poikkeussäännöstä johtuen enintään 45 vuorokautta.

Luotettavaa lisätietoa Thaimaahan matkustamisesta englanniksi Tourism Authority of Thailand -sivustolta: https://www.tatnews.org/2022/10/thailand-fully-reopens-from-1-october-2022/