matkustus Thaimaahan

Matkustaminen Thaimaahan ja koronarajoitukset

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 2.12.2021. 

Thaimaahan matkustaminen on ollut hankalaa keväästä 2020 lähtien. Marraskuun 1. päivä 2021 maata avattiin ison askeleen verran, kun Thaimaahan pääsy ei vaadi enää koronarokotetuilta 2 viikon karanteenia hotellissa.

Vaikka täysin rokotettujen ei tarvitsekaan viettää enää 2 viikon karanteenia, niin matkustajien on silti hyvä olla valmiina normaalia hankalampaan matkan varaamiseen. Dokementteja pitää siis olla valmiina kopioimaan ja kärsivällisyyttä tarvitaan.

 

Et tarvitse karanteenia 16. joulukuuta jälkeen

Jos saavut Thaimaahan ennen joulukuun 16. päivää, pitää sinun viettää ensimmäinen yö niin sanotussa SHA+ hotellissa karanteenissa. Myös rokotettujen on siis vietettävä ensimmäinen yö karanteenissa.

Hotellin tulee olla Thaimaan valtion hyväksymä SHA+ hotelli, joka tarkoittaa, että hotellin henkilökuntaa on rokotettu koronaa vastaan ja muutenkin hotellissa on huomioitu koronaturvallisuus.

Ensimmäisen yön jälkeen pääset nauttimaan Thaimaasta vapaasti, olettaen kuitenkin, että Thaimaahan tullessasi tehtävä koronatesti on negatiivinen.

Hotelli pitää varata ennen matkalle lähtöä. Varaus pitää tehdä hotelliin, joka on maksimissaan 2 tunnin päässä lentokentästä. Esimerkiksi Bangkokin lentokentältä Pattayalle ja Phuketin lentokentältä Khao Lakille on alle kaksi tuntia. Toisaalta Phuketista Krabille on yli 2 tuntia ja Bangkokista Hua Hinille on yli 2 tuntia.

Jos saavut Thaimaahan kuitenkin 16. joulukuuta tai sen jälkeen, niin sinun ei tarvitse varata SHA+ hotellia, eikä myöskään tehdä RT-PCR-koronatestiä. Tällöin sinulta otetaan Thaimaahan tullessasi antigeenitesti, jonka tulos valmistuu 10-30 minuutissa. Sen jälkeen voit lähteä nauttimaan Thaimaasta vapaasti (olettaen, että testitulos on negatiivinen).

”Test and Go” hinta ja sopivat hotellit

Thaimaa lanseerasi tämän yhden yön karanteenikonseptin nimellä ”Test and Go”. Hintaa paketille tulee tällä hetkellä noin 3000–6000 bahtia (80-160 euroa). Yhden yön hinta on tavallista korkeampi, koska siihen kuuluu myös koronatesti.

Lista ”Test and Go”-paketin hotelleista löytyy tältä sivulta:
https://www.thaiembassy.com/travel-to-thailand/test-and-go-thailand-quarantine-free-hotels

Hotellin voi varata esimerkiksi Agoda.com tai Booking.com sivustolla, ja myös tällä sivustolla https://asq.in.th/. Mielestämme paras vaihtoehto näistä on Agoda, jossa sopivat huonepaketit on merkattu ”Quarantine Package”.

Pakettimatkat

Jos matkustat Thaimaahan pakettimatkalla, niin matkatoimistosi antaa lisäohjeet omilla kotisivuillaan. Ainakin Tuilla ja Aurinkomatkoilla kaikki hotellit näyttäisivät olevan tällä hetkellä SHA+ hotelleja. Toisin sanoen heillä on asia kunnossa. 

Tarvittavat dokumentit

Alla listatut asiakirjat syötetään ennen matkalle lähtöä netin kautta. Huomioi, että nämä asiakirjat koskevat jokaista matkustajaa, myös lapsia. Asiakirjojen lähettämiseltä ei säästy edes varaamalla matkansa matkatoimiston kautta.

 • Rokotetodistus. Rokotetodistuksesta pitää käydä ilmi 2 saatua rokotetta päivämäärineen. Viimeisin rokote on pitänyt saada vähintään 14 vuorokautta ennen lähtöä Suomesta. Vähintään 12-vuotiaat tarvitsevat rokotteet, mutta sitä nuoremmat eivät.
 • Passin tiedot ja kuva passin etusivusta. Kuvan voi ottaa vaikka kännykällä, kunhan kuva on riittävän tarkka.
 • Matkavakuutus. Matkavakuutuksen on korvattava vähintään 50 000 dollaria (USD) ja katettava myös Covid-19-hoitokulut kaikkineen. Nämä asiat on myös luettava vakuutustodistuksessasi. Ei siis riitä, että vakuutuksessa lukee ”kattaa kaiken”, vaan siinä pitää olla erikseen maininta, että se kattaa myös koronan. Suomalaisissa vakuutustodistuksissa lukee usein tietyn euro- tai dollarimäärän sijaan korvausmääränä ”unlimited”. Se kelpaa. Vakuutuksen pitää kattaa jokainen matkustaja ja vakuutustodistuksen tulee olla englanninkielinen. Suomenkielinen ei siis kelpaa.
 • Vahvistettu hotellivaraus ensimmäiseksi yöksi. Varaus tulee olla SHA+ hotellista. Varaus voi olla tietenkin pitempikin kuin vain yksi yö ja näin se taitaa mennäkin usein, jos lähdet matkatoimiston myymälle matkalle.
 • Maksuvahvistus tai varaus kuljetuksesta kentältä hotellille. Tämä kuuluu SHA+ paketteihin (varmista kuitenkin hotellia varatessasi, että se todella kuuluu).
 • Negatiivinen testitulos covid-19 RT-PCR-testistä, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen matkan alkamista (lentokoneen lähtöä Suomesta). Tämä pitää olla paperilla, sähköinen todistus ei riitä. Esimerkiksi Mehiläinen ja Terveystalo tarjoavat koronatestejä ympäri Suomea. Nyt myös Finnair tarjoaa testin tekemistä 93 euron hintaan, joka on paljon edullisempi, kuin monilla terveysasemilla. Testaakorona.fi tarjoaa myös koronatestejä Helsingissä ja Vantallaa 100 euron hintaan.
 • Thaimaassa tehtävän RT-PCR koronatestin maksuvahvistus.

Thailand Pass – Miten se haetaan?

Kun yllä mainitut dokumentit ovat kunnossa, pitää sinun syöttää tiedot ”Thailand Pass”-ohjelmaan. Tätä varten, siirry https://tp.consular.go.th -osoitteeseen.

 1. Valitse sitten Exemption of quorantine / Test & Go, ja syötä tietosi. Thailand Pass:ssä on ollut paljon ongelmia, joista monet on jo korjattu. Monilla on kuitenkin ollut onglemia tämän kanssa, joten hermoja mahdollisesti vaaditaan. Liitetiedostot (eli kopiot yllä luotelluista vaadituista dokumenteista) menee parhaiten läpi jpeg-formaatissa, mutta muitakin formaatteja voi kokeilla.
 2. Tietojen syöttämisen jälkeen saat sähköpostiin vahvistuksen ja 7. päivän sisään saatavan Thailand Pass:n, joka on käytännössä QR-koodi, joka pitää näyttää Thaimaahan saavuttaessa. Osalla hakijoista on ollut ongelmia saada tuota QR-koodia, joten jos sitä ei ole 5 päivän sisässä tullut, lienee viisainta hakea Thailand Pass:ia uudestaan. Keskimäärin käyttäjät ovat saaneet QR-koodin 1-5 vuorokaudessa. Koska Thailand Pass:ssa on ollut paljon ongelmia, kannattaa sitä hakea vähintään 2 viikkoa ennen matkaa. Viimeistään sitä on haettava 7 vuorokautta ennen lähtöä.

Thaimaahan saapuminen

Kun saavut Thaimaahan, niin sinulta tarkistetaan Thailand Pass:n QR-koodi, passi sekä Suomessa ottamasi Covid-19 testin tulos (joka on oltava negatiivinen).

Lentokentältä siirryt saman tien hotellillesi, jossa sinulta otetaan koronatesti. Koronatesti saatetaan ottaa sinulta myös jo lentokentällä ennen siirtymistäsi hotellille. Esimerkiksi Phuketissa testi tehdään jo lentokentällä. Testin hinta on 2700 bahtia (n. 72 €) ja voit varata testin täältä: https://www.thailandpsas.com/. Koronatesti varataan siis joko hotellivarauksesi yhteydessä tai yllä olevasta linkistä erikseen.

Hotellissa sinun pitää odottaa omassa huoneessasi karanteenissa noin 10–24 tuntia, kunnes Thaimaassa otetun Covid-19-testin tulos on valmis. Sen jälkeen (olettaen, että tulos on negatiivinen) voit lähteä nauttimaan Thaimaasta haluamallasi tavalla.

Onko matkustaminen nyt vaikeaa?

Kaiken kaikkiaan prosessi ei ole mitenkään valtavan vaikea. Se varmasti kuulostaa monimutkaiselta, varsinkin jos et ole aiemmin joutunut järkkäämään viisumeita tai muita lupia. Kannattaa alkaa tekemään askel kerrallaan, ja pitää taukoja välillä. Jos jossain vaiheessa pahasti tökkii, niin me autamme kyllä asiakkaitamme kaikissa vaiheissa.

Lentokentillä ei ole valtavia ruuhkia paperisodan vuoksi, mutta varsinkin Thaimaan päässä voi lentokentällä mennä joku 45 minuuttia, kun kaikilta matkustajilta tarkistetaan kaikki vaaditut paperit. Lentokoneessa saa tuttuun tyyliin ruokaa. Suosittelemme käyttämään Finnairin suoria lentoja, jotka ovat paitsi nopeita, myös edullisia tällä hetkellä. Toinen edullinen ja matkakestoltaan järkevä on Qatarin lento Helsinki -> Doha -> Bangkok.

Rajoitukset ja säännöt Thaimaassa

 • Ilman erityislupaa Thaimaassa ei saa myydä alkoholia ravintoloissa ja yökerhoissa tällä hetkellä. Thaimaan pääministeri on sanonut, että 15. päivä tammikuuta 2022 baarit saavat taas avata ovensa ja alkaa myymään alkoholia. Alkoholia saa tietysti tälläkin hetkellä ostettua kaupasta tuttuun tyyliin.
 • Thaimaassa pitää pitää kasvomaskia ja varsinkin isoissa kaupungeissa ilman maskia kävelemisestä saa nopeasti sakon. Paikalliset eivät myöskään katso hyvällä, jos ulkomaalaiset käyskentelevät ilman maskia. Maskia on pidettävä liikennevälineissä, ulkona liikkuessasi ja julkisissa tiloissa. Rannalla, uima-altaalla, lenkkeillessä ja ravintolassa syödessäsi maskia ei edellytetä.
 • Thaimaa on ottanut välillä käyttöön ulkonaliikkumiskiellon öisin, mikäli koronatapausten määrä on uhannut kasvaa liian suureksi. Samoin myös ravintoloissa syömistä aletaan nopeasti rajoittamaan koronatapausten kasvaessa.

Miksi Thaimaahan kannattaa matkustaa talvella 2021–2022?

Esimerkiksi turistikohteet ovat todella hiljaisia, eikä liikenneruuhkia ole (paitsi Bangkokissa). Rannat ovat hiljaisia ja luonto sekä meri puhtaampaa kuin vuosiin. Hiljaisuudella on myös varjopuolensa, esimerkiksi Pattayalta puuttuu vielä täysin vilkas yöelämä, vaikka vähän yritystä alkaakin jo olla.

Tarvitseeko Thaimaahan nyt viisumin?

Thaimaa poisti koronatilanteen vuoksi olleen viisumipakon 1.11.2021. Suomalaiset pääsevät siis vanhaan tuttuun tapaan taas Thaimaahan maksimissaan 30 vuorokauden matkalle ilman viisumia.

Jos matkustat ilman viisua, niin sinulla on oltava lähtiessäsi lentolippu pois Thaimaasta sallitun 30 vuorokauden sisällä. Ilman lippua, pääsysi lennolle Suomesta Thaimaahan todennäköisesti estetään (tästä ei ole ihan varmaa tietoa, ja voi riippua lentoyhtiöstä tai jopa virkailijasta – pelaa kuitenkin varman päälle hankkimalla paluulippu etukäteen).

Viisumin voi hankkia halutessaan suurlähetystön sivuston kautta, ja viisumin avulla voit viipyä pidempään Thaimaassa.

Paperiviisumeista siirryttiin e-viisumiin

Perinteisesti viisumit Thaimaahan on hankittu postitse paperit lähettämällä tai jättämällä paperit kasvotusten Helsingissä Thaimaan suurlähetystössä. Tämä muuttui kuitenkin 22.11.2021. Tästä lähtien viisumit haetaan netin kautta osoitteessa https://www.thaievisa.go.th/.

Käytännössä sinun pitää rekisteröityä sivustolle ja täyttää sitten e-viisumihakemus. Sinun pitää ladata pyydetyt asiakirjat ja maksaa viisumimaksu (hinta riippuu siitä, mitä viisumia haet).

Hakemuksen täytettyäsi voit jäädä odottamaan, että saat sähköisen viisumisi sähköpostitse. E-viisumin käsittelyaika on ollut parhaimmillaan yksi tunti, mutta joillakin siinä on kestänyt päiviä.

Matkustaminen ilman rokotuksia

Jos sinulla ei ole kahta koronarokotusta ja haluat silti matkustaa Thaimaahan, onnistuu se jo yli vuoden käytössä olleen prosessin mukaisesti. Käytännössä silloin sinun on vietettävä hotellihuoneessasi karanteenissa 14 ensimmäistä vuorokautta, jonka jälkeen voit matkustaa vapaasti Thaimaassa. 16. joulukuuta jälkeen rokottamattoman pitää olla vain 5 päivää karanteenissa.

Pakettiin kuuluu huonepalvelu, joka tuo ovellesi 3 kertaa päivässä ruoan. Hotellista riippuen pääset myös uimaan, kuntosalille ja kävelemään hotellin osoittamalle alueelle. Karanteenin aikana sinulta otetaan 2 koronatestiä.

Huomioita

 1. Kun varaat SHA+ hotellia, ole tarkkana, että pakettiin kuuluu myös koronatesti. Sosiaalisessa mediassa ja mediassakin on raportoitu tapauksia, että osa hotelleista on myynyt tarkoitusta varten pelkän majoituksen ja alkanut penäämään asiakkaalta lentokentällä Thaimaassa lisää rahaa koronatestiä varten. Kukin voi tehdä omat johtopäätöksensä onko tämä ollut hotellien puolesta tarkoituksenmukaista.
 2. Jos törmäät jossakin COE (Certificate of Entry) vaatimukseen, niin se tieto on vanhentunutta. Käytännössä ”Thailand Pass” korvasi COE:n, eikä COE:tä enää tarvita. Voit törmätä myös ”Phuket Sandbox”-pakettiin, joka niin ikään ei ole relevantti enää suomalaisille. Phukettiin avattiin heinäkuussa 2021 oma ”Sandbox”-ohjelma, jossa matkustajan piti viettää ensimmäiset 7 vuorokautta Sandbox-kohteessa, minkä jälkeen hän pystyi matkustamaan vapaasti Thaimaassa. Ohjelma on yhä voimassa, mutta suomalaisille parempi vaihtoehto on nykyinen ”Test and Go”-paketti.
 3. Sinun on vietettävä vähintään 21 vuorokautta Suomessa, tai muussa sallittujen maiden listalla sijaitsevassa maassa, ennen Thaimaahan lähtöä. Kaikista maista ei siis saa matkustaa Thaimaahan ”yhtä vapaasti” tällä hetkellä, kuin Suomesta. Löydät listan sallituista maista tarvittaessa täältä kohdasta ”List of elegible countries for no quarantine”.
 4. Emme suosittele matkustamista Thaimaahan ilman älypuhelinta. Sinua esimerkiksi pyydetään lataamaan puhelimeesi MorChana-niminen sovellus, joka on kuin Suomen Koronavilkku-sovellus. MorChanan käyttämistä valvotaan kuitenkin todella vähän.
 5. Jos Thaimaassa otettu koronatesti on positiivinen, niin joudut eristyksiin. Joudut eristyksiin myös, jos lentokoneen vierustoverisi koronatesti on positiivinen (vaikka oma testisi olisi negatiivinen). Sinulla pitää olla erittäin ja harvinaisen kattava vakuutus, jotta se maksaisi karanteenisi. Toisin sanoen, jos joudut karanteeniin, niin joudut sen itse kustantamaan. Jos lomasi on lyhyt, niin voinee olla viisaampaa lentää takaisin Suomeen, jos se vain sallitaan. Toistaiseksi alle prosentilla Thaimaahan saapuneista turisteista on havaittu korona, joten riski karanteenille on pieni.
 6. Jos et ole ennen matkustanut Thaimaahan, niin nyt ei ole oikea hetki lähteä millekään 2 viikon kaljottelureissulle. Monet paikat ovat vielä kiinni ja paperiasiat on hoidettava kunnolla, muuten Thaimaahan ei ole asiaa. Jos taas sydän kaipaa takaisin Thaimaahan, niin nyt se on helpompaa kuin viimeiseen 1½ vuoteen. Keväällä 2022 tilanne voi olla jo suotuisampi vähemmän matkustaneillekin. Ravintolat ja baarit ovat todennäköisesti sitten auki, papereiden kanssa helpompaa ja kasvomaskien kanssa rennompaa. Seuraamme tilannetta.
 7. Riippuen hotellin varaustavastasi, hotelli voi pyytää sinua lähettämään valokuvan luottokortistasi. Emme suosittele ikinä lähettämään kuvia luottokortistasi olitpa ostamassa mitä tahansa. Korttiasi voidaan käyttää tämän jälkeen online-ostoksiin, vaikka kortti fyysisesti olisikin hallussasi. Hoida siis maksu aina muulla tavalla.
  8. Thaimaassa otetun koronatestin tuloksen saa usein jo alle kuudessa tunnissa. Ja heti kun olet saanut negatiivisen testituloksen, voit lähteä hotellilta menemään. Toisin sanoen, jos saavut Thaimaahan aamulla, voit päästä lähtemään hotelliltasi jo samana iltapäivänä. Voit toki myös jäädä hotellille yöksi, olethan maksanutkin siitä.

Usein kysytyt kysymykset

1.11.2021 alkaen suomalaiset ovat voineet matkustaa Thaimaahan ”Test and Go” nimisen paketin ehdoilla. Ehtoihin kuuluu esimerkiksi koronatesti Suomessa ja Thaimaassa, ”Thailand Pass”, varaus SHA Plus -hotellissa sekä kaksi rokotekertaa koronavirusta vastaan. Thaimaahan voi matkustaa nyt myös ilman viisumia enintään 30 vuorokautta kestävälle matkalle. 

Suomalaiset ovat päässeet matkustamaan Thaimaahan 1.11.2021 alkaen ilman kahden viikon karanteenia, jos heillä on 2 rokotekertaa koronavirusta vastaan ja täyttävät muut ”Test and Go”-paketin ehdot. Ilman viisumia Thaimaassa saa olla enintään 30 vuorokautta. Finnairilla on suoria lentoja Helsingistä Bangkokiin ja Bangkokista Helsinkiin.

1.11.2021 alkaen suomalaiset ovat voineet matkustaa Thaimaahan jälleen ilman viisumia enintään 30 vuorokautta kestävälle matkalle. Thaimaahan matkustamiseen liittyy kuitenkin koronaviruksesta johtuen paljon poikkeusjärjestelyjä. Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan nyt  ”Test and Go”-paketilla välttäen kahden viikon karanteenin, jos he ovat saaneet 2 rokotekertaa koronavirusta vastaan.

facebook Jaa Facebookissa
Twitter Jaa Twitterissä
Follow Jaa sähköpostilla