matkustus Thaimaahan

Matkustaminen Thaimaahan ja koronarajoitukset - päivittyvä seuranta

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 2.5.2022. 

Thaimaahan matkustamisesta tuli toukokuun alussa jälleen helpompaa sekä rokotetuille että rokottamattomille.

 

Matkustaminen rokotettuna (2 tai useampi rokotekertaa)

 • Koronatestiä lähtiessä tai saapuessa Thaimaahan ei vaadita.
 • Matkustaaksesi sinulla tulee olla: rokotetodistus, matkavakuutus (joka kattaa mahdollisen koronahoidon vähintään 10.000 dollariin asti), Thailand Pass (josta kerrottu tarkemmin alempana tällä sivulla).
 • Matkailijaa kehotetaan tekemään ATK-pikatesti Thaimaahan saapuessaan.
 • Jos matkan aikana altistuu koronaviirukselle, tulee matkailijan eristäytyä muista ihmisistä 5 päiväksi. Lisäksi sen jälkeen on tarkkailtava oireita 5 päivän ajan. ATK-pikatesti tulee tehdä 5 ja 10 päivää altistumisen jälkeen.

Matkustaminen rokottomattomana

Jos et ole saanut koronarokotusta lainkaan tai olet saanut vain kerran rokotteen, vaatimukset ovat erilaiset kuin rokotetuilla. Sinulla tulee olla:

 • Negatiivinen RT-PCR-testitulos, joka on otettu maksimissaan 72 tuntia ennen lentoa Suomesta
 • Matkavakuutus, joka kattaa mahdollisen koronahoidon vähintään 10.000 dollariin asti
 • Thailand Pass
 • Lisäksi sinua kehotetaan tekemään ATK-pikatesti Thaimaassa oloaikana.
 • Jos matkan aikana altistuu koronaviirukselle, tulee matkailijan eristäytyä muista ihmisistä 5 päiväksi. Lisäksi sen jälkeen on tarkkailtava oireita 5 päivän ajan. ATK-pikatesti tulee tehdä 5 ja 10 päivää altistumisen jälkeen.

Jos et jostain syystä halua/voi tehdä koronatestiä ennen matkaasi, voit vaihtoehtoisesti myös matkustaa varaamalla matkan alkuun 5 päivää karanteenihotellissa. Tällöin vaatimukset ovat siis:

 • 5 vuorokauden varaus Thaimaassa olevaan karanteenihotelliin. Joudut siis viettämään 5 päivää pääsemättä ulos hotellistasi. Sinulle tehdään 4. tai 5. matkapäivänäsi RT-PCR-koronatesti.
 • Matkavakuutus, joka kattaa mahdollisen koronahoidon vähintään 10.000 dollariin asti
 • Thailand Pass
 • Lisäksi sinua kehotetaan tekemään ATK-pikatesti Thaimaassa oloaikana.
 • Jos matkan aikana altistuu koronaviirukselle, tulee matkailijan eristäytyä muista ihmisistä 5 päiväksi. Lisäksi sen jälkeen on tarkkailtava oireita 5 päivän ajan. ATK-pikatesti tulee tehdä 5 ja 10 päivää altistumisen jälkeen.

Thailand Pass – Miten se haetaan?

Thailand Pass haetaan osoitteessa https://tp.consular.go.th.

 1. Syötä tietosi ja liitä liitetiedostosi. Thailand Pass:issä on ollut paljon ongelmia, joista monet on jo korjattu. Liitetiedostot (eli kopiot yllä luotelluista vaadituista dokumenteista) menee parhaiten läpi jpeg-formaatissa, mutta muitakin formaatteja voi kokeilla. Liitetiedostojen lataaminen yksisivuisina auttaa läpimenossa.
 2. Tietojen syöttämisen jälkeen saat sähköpostiin vahvistuksen ja 7. päivän sisään saatavan Thailand Pass:n, joka on käytännössä QR-koodi, joka pitää näyttää Thaimaahan saavuttaessa. Osalla hakijoista on ollut ongelmia saada tuota QR-koodia, joten jos sitä ei ole 5 päivän sisässä tullut, lienee viisainta hakea Thailand Pass:ia uudestaan. Keskimäärin käyttäjät ovat saaneet QR-koodin 1-5 vuorokaudessa. Koska Thailand Pass:ssa on ollut paljon ongelmia, kannattaa sitä hakea vähintään 2 viikkoa ennen matkaa. Viimeistään sitä on haettava 7 vuorokautta ennen lähtöä.

Pakettimatkat

Jos matkustat Thaimaahan pakettimatkalla, niin matkatoimistosi antaa lisäohjeet omilla kotisivuillaan. Vaikka käyttäisit matkatoimistoa, kuten Tui:ta tai Aurinkomatkoja, joudut silti itse hakemaan Thailand Pass:in.

Thaimaahan saapuminen

Kun saavut Thaimaahan, niin sinulta tarkistetaan Thailand Pass:n QR-koodi sekä passi. Rokottamattomilta tarkastetaan myös negatiivinen RT-PCR-testitulos (pitää olla englanniksi) tai karanteenihotellivaraus.

Jos olet varannut karanteenihotellimajoituksen, siirryt kentältä suoraan karanteenihotellillesi.

Rajoitukset ja säännöt Thaimaassa

 • Monet baarit ovat jälleen avanneet ovensa, mutta aukioloaikoja on rajoitettu. Monin paikoin baarien tulee sulkeutua klo 23:00.
 • Thaimaassa pitää pitää kasvomaskia ja varsinkin isoissa kaupungeissa ilman maskia kävelemisestä saa nopeasti sakon. Paikalliset eivät myöskään katso hyvällä, jos ulkomaalaiset käyskentelevät ilman maskia. Maskia on pidettävä liikennevälineissä, ulkona liikkuessasi ja julkisissa tiloissa. Rannalla, uima-altaalla, lenkkeillessä ja ravintolassa syödessäsi maskia ei edellytetä.

Miksi Thaimaahan kannattaa matkustaa 2022?

Esimerkiksi turistikohteet ovat hiljaisia, eikä liikenneruuhkia ole (paitsi Bangkokissa). Rannat ovat hiljaisia ja luonto sekä meri puhtaampaa kuin vuosiin. Pattayan ja Phuketin iltaelämät ovat viime kuukausina vilkastuneet, kun monet ravintolat ja baarit ovat avanneet turistimäärien kasvettua.

Tarvitseeko Thaimaahan nyt viisumin?

Thaimaa poisti koronatilanteen vuoksi olleen viisumipakon 1.11.2021. Suomalaiset pääsevät siis vanhaan tuttuun tapaan taas Thaimaahan maksimissaan 30 vuorokauden matkalle ilman viisumia.

Jos matkustat ilman viisua, niin sinulla on oltava lähtiessäsi lentolippu pois Thaimaasta sallitun 30 vuorokauden sisällä. Ilman lippua, pääsysi lennolle Suomesta Thaimaahan todennäköisesti estetään.

Viisumin voi hankkia halutessaan suurlähetystön sivuston kautta, ja viisumin avulla voit viipyä pidempään Thaimaassa.

Paperiviisumeista siirryttiin e-viisumiin

Perinteisesti viisumit Thaimaahan on hankittu postitse paperit lähettämällä tai jättämällä paperit kasvotusten Helsingissä Thaimaan suurlähetystössä. Tämä muuttui kuitenkin 22.11.2021. Tästä lähtien viisumit haetaan netin kautta osoitteessa https://www.thaievisa.go.th/.

Käytännössä sinun pitää rekisteröityä sivustolle ja täyttää sitten e-viisumihakemus. Sinun pitää ladata pyydetyt asiakirjat ja maksaa viisumimaksu (hinta riippuu siitä, mitä viisumia haet).

Hakemuksen täytettyäsi voit jäädä odottamaan, että saat sähköisen viisumisi sähköpostitse. E-viisumin käsittelyaika on ollut parhaimmillaan yksi tunti, mutta joillakin siinä on kestänyt päiviä.

Huom. Suurlähetystö suosittelee käyttämään gmail-sähköpostiohjelmaa viisumihakemuksessaan (ei siis esim. hotmail-ohjelmaa). Muuten voi tulla teknisiä ongelmia.

Usein kysytyt kysymykset

1.5.2022 alkaen Thaimaahan pääsee matkustamaan sekä rokotetut että rokottomattomat ilman karanteenihotellivarausta. Matkustajalla tulee olla Thailand Pass sekä kattava matkavakuutus. Rokottomattomille on myös lisävaatimuksia.

1.11.2021 alkaen suomalaiset ovat voineet matkustaa Thaimaahan jälleen ilman viisumia enintään 30 vuorokautta kestävälle matkalle. Thaimaahan matkustamiseen liittyy kuitenkin koronaviruksesta johtuen poikkeusjärjestelyjä. Saapumis- ja lähtöpäivät lasketaan mukaan 30 vuorokauden maksimimäärään.

Luotettavaa lisätietoa Thaimaahan matkustamisesta englanniksi: https://www.tatnews.org/2022/04/thailands-latest-entry-requirements-from-1-may-2022/